30 май 2018 г.

Салатата на сезона - къдрава салата с леща Белуга и чери домати

   След дългата зима винаги чакаме с огромно нетърпение да пораснат първите свежи и хрупкави марулки. Може да се каже, че сме направо "зажадняли" за зелено и затова всяка вечер на масата има голяма и богата прясна салата. Винаги обаче идва момент на насищане и започваме да мечтаем за вкусни домати и краставици, а докато узреят истинските слънчеви градински домати, ви предлагам да опитате нещо по-различно, с което да разнообразите менюто - свежа и вкусна салатка  с нежна леща Белуга на "Крина", чери доматки и гауда. 





Продукти:
1 къдрава салата,
3 стръка пресен лук,
1 к.ч. леща Белуга "Крина",
2 шепи чери домати,
гауда за наръсване,
сол,
 прясно изцеден лимонов сок,
 оцет балсамико,  зехтин
   Още с първото опитване на леща Белуга се получи нещо като "любов от пръв поглед". Тя е не само много полезна, но и невероятно вкусна и нежна. Нужното количество леща за салатата се измива и сварява в малък съд. Трябва да се внимава да не се превари. За мен е по-вкусна, ако е леко "по-хрупкава". 
   Марулята и лукът се почистват, измиват и нарязват. Добавят се охладената сварена леща, измитите и нарязани чери доматчета и се настъргва обилно гауда. Салатата се овкусява със сол, пресен лимонов сок, малко балсамико и зехтин. Добър апетит! 



1 коментар:

  1. Чудесна салата Радост, интересна и много вкусна.А лещата Белуга е много вкусна и от нея стават прекрасни кълнове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване