28 октомври 2018 г.

Крем-супа от тиква с джинджифил и соев сос

    Нещо различно и лесно за приготвяне, което си струва да опитате...
   Днешното ми предложение е цветно, есенно и ароматно - крем-супа от тиква с джинджифил и соев сос "Kikkoman". Играта "Вкусната храна обича Kikkoman" е истинско предизвикателство към всички нас да развихрим въображението си, да се забавляваме, опитвайки нещо ново и ви дава шанс да спечелите вълнуващи награди



Продукти:
750 г. тиква
половин стрък праз
1 голям морков
2 ябълки
50 г. масло
2 с.л. соев сос 
парче пресен джинджифил
щипка индийско орехче
сол
зехтин



   Както всички крем-супи и тази е бърза и лесна за приготвяне. Тиквата, морковът и ябълките се обелват и нарязват на парченца. Празът също се наситнява. Маслото се разтопява в тенжера, прибавят се зеленчуците и се задушават на тих огън. За тази рецепта използвах парченце джинджифил ок. два сантиметра, което обелих настъргах на ренде, след което минах през пресичка за чесън, за да отстраня влакнестата част. Сокът, който се отделя също се добавя в тенджерата. Долива се топла вода и зеленчуците се варят докато омекнат.  По-добре е да не се прибавя много вода наведнъж. Достатъчно е да покрие зеленчуците. 




   Сварените зеленчуци се пасират и ако е необходимо се добавя още вода, за да се достигне желаната гъстота на супата. Овкусява се с две супени лъжици соев сос, щипка индийско орехче, сол и малко зехтини. Ястието се оставя още малко да поври на тих огън. За предпочитане е да се поднесе с лъжица заквасена сметана и крутони.
   Ако моите предложения ви допадат, можете да ме подкрепите, да се включите в играта "Вкусната игра обича Kikkoman" и да получите шанс за много награди. Как става това можете да видите тук. Добър апетит!




3 коментара:

  1. Радост,
    чудесна серия от рецепти със соев сос Кикоман.Интересна супа с тиква, соленки и мусака.Прекрасни есенни предложения за тези, които са почитатели на този сос и феерията от есенни плодове и зеленчуци.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване