6 ноември 2018 г.

Пъстра и бърза баница с готови кори и соев сос

   Някой от ястията, които приготвих за играта "Вкусната храна обича Kikkoman" се оказаха действително невероятно вкусни. Тази баничка надмина дори моите очаквания. Вкъщи децата не са големи любители на баница с готови кори и предпочитат теглена баница, но с тази рецепта я преоткриха. Накрая, когато им казах, че в продуктите има соев сос, никой не повярва. Ако рецептата ви хареса, можете да прочетете как да се включите и вие в играта.






Продукти:

1 пакет готови кори
150 г свинско филе
4-5 кисели краставички
250 г  обезсолено /изкиснато/ сирене
1 яйце
3-4 ч.л. соев сос "Kikkoman"
2-3 с.л кисело мляко
За заливката:
3 яйца
1/2 коф. кисело мляко
60 г. масло
сусам


   
 Филето и киселите краставички се нарязват на малки парченца, а сиренето се натрошава. Желателно е да се използва обезсолено/изкиснато сирене, тъй като останалите продукти също са солени. Яйцето се разбива с киселото мляко, прибавя се соевият сос и останалите съставки. 

   Дъното на тавичката се намазва с масло. Поставят се две кори, наръсват се плънка и няколко малки парченца масло. Отгоре се слага още една кора, ръси се с плънка и т.н. Завършва се с кора. Баницата внимателно, без да се натиска, се нарязва на парчета, разпределя се останалото масло и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато "изпръхне", т.е. леко се позапече, се залива с разбитите яйца с кисело мляко, наръсва се със сусам и се дозапича. Може и направо да се залее, да се разпредели отгоре маслото и да се изпече. 
   Ако днешната ми пъстра и различна баница с готови кори и соев сос ви харесва, може да прочете как да се включите в играта "Вкусната храна обича Kikkoman", подкрепяйки ме тук. Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар