13 ноември 2018 г.

Палачинки с пилешко, гъби и соев сос

   Още една невероятно вкусна измишльотина със соев сос, която приготвих за играта "Вкусната храна обича Kikkoman".




Продукти
За палачинките:
0.5 л прясно мляко
4 яйца
щипка сол
шепа сусам
брашно
масло
За плънката:
2 бр. пилешки гърди
500 г гъби
4 кисели краставички
2 с.л. соев сос "Kikkoman"
сол
пипер меланж
млечно-чеснов сос


   За приготвянето на палачинките яйцата се разбиват с прясното мляко. Постепенно се добавя брашно, докато се получи тесто с гъстотата на боза. Прибавя се шепа сусам, овкусява се с щипка сол, а може да се използва и 1 с.л. соев сос "Kikkoman". Изпичат се в нагорещен, намаслен тиган и се мажат с масло. Добре е готовите палачинки да се похлупват, за да не изстиват.


  Докато се пекат палачинките може да се приготви и плънката. Всички продукти се нарязват на парченца. Пилешките гърди се запържват до златисто, а готовите късчета се прехвърлят временно в чиния. Слагат се да се задушават гъбите. Когато са готови, се връща пилешкото, добавят се киселите краставички, овкусява се със сол, соев сос и пипер меланж и всичко се разбърква добре. Готви се още малко на тих огън, като може да се добави и малко бира или бяло вино. Добре е да се остави по-сочно.
   Във всяка палачинка се слага от плънката и се сгъва. Аз ги оформих като торбички, които вързах с тънки лентички праз, предварително потопени за няколко секунди в гореща вода. Най-добре  е да се поднесат с чеснов сос. Добър апетит!
   Ако рецептата ви е допаднала, имате още малко възможност да се включите тук в играта "Вкусната храна обича Kikkoman"

2 коментара: