24 октомври 2018 г.

Соленки с кашкавал и соев сос "Kikkoman"

    Играта "Вкусната храна обича Kikkoman" наистина провокира към всякакви експерименти☺ Приготвяйки обичайните неща у дома, човек започва да се пита какво ли ще се получи, ако добави и соев сос. И ето го и резултатът ☺ Тези хрупкави соленките бях приготвила за похапване при едно пътуване, а така ги нападнаха, че едва ги опазих. Неочаквано добра комбинация...Ако рецептата ви допадне, тук можете да прочетете повече за играта и как да се включине в нея.




Продукти:
ок. 400 г брашно
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
150 мл кисело мляко
2 с.л. соев сос "Кикоман"
1/2 ч.л. смлян кимион
100 г. кашкавал
2 сушени червени чушки, натрошени на ситно
1 жълтък
семена за наръсване

    Приготвянето на соленките е много приятно и лесно. Брашното се пресява и по средата се оформя "кладенче", в което се слагат останалите продукти. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде, а сушените чушки може предварително да накиснете в малко вода. Аз винаги ги добавям сухи. Важното е да са на малки парченца. Омесва се гладко тесто, което се оставя да престои половин час в хладилника.


   Тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм и се няразва на лентички или други формички. Жълтъкът се разбива с малко водичка и с него се намазват соленките. Наръсват се със семена и се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Това е - бързо, лесно, вкусно и различно ☺Добър апетит!
   Ако моето предложение ви е допаднало, можете да ме подкрепите в играта тук и да спечелите много, много награди!


1 коментар: