17 октомври 2014 г.

Фритата с праз, сирене и маслини

   Вариация на едно от най-бързите ястия след бърканите яйца, които могат да се приготвят за хапване :) Не съм се старала да измервам точното количество на продуктите, тъй като тук всичко е въпрос на вкус, а и наличност в хладилника.


Продукти:
6 яйца
1 голям стрък праз
1 шепа маслини
ок. 30 г масло
филе, бекон или траен колбас
сирене
кисели краставички
настърган кашкавал
черен пипер


   Празът се нарязва на колелца и се задушава до омекване в маслото. За по-наситен вкус на ястието, колбасът се нарязва на кубчета и се запича на сух тиган. Киселите краставички и маслините също се наситняват, а сиренето се натрошава. Всички продукти се смесват добре и към тях се прибавят разбитите с тел яйца.



     Единият вариант е да се изсипе сместа в подходяща намаслена форма и да се изпече във фурната на 200 градуса за ок. 20 минути. Другият вариант е да се изпържи в тиган, но аз предпочетох по-здравословния. Добър апетит!


5 коментара:

  1. Чудесна е, Радост - много колоритна и апетитна :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Нареждам се за парченце, обичам фритата, и то точно с тези съставки! А на вас да ви е сладко Ради, поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина чудесен вариант, хем разнообразен хем вкусен. Приятни почивни дни, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Ако ти кажа, Радост, че снощи ми донесоха два картона с домашни яйчица и тъкмо обмислях вариант с тях за вечеря! Твоето предложение ми дойде като по поръчка :) Много обичам всички продукти в твоята фритата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусна сезонна фритата.....Поздравления,Радост!

    ОтговорИзтриване