Вариация на едно от най-бързите ястия след бърканите яйца, които могат да се приготвят за хапване :) Не съм се старала да измервам точното количество на продуктите, тъй като тук всичко е въпрос на вкус, а и наличност в хладилника.
6 яйца
1 голям стрък праз
1 шепа маслини
ок. 30 г масло
филе, бекон или траен колбас
сирене
кисели краставички
настърган кашкавал
черен пипер
Празът се нарязва на колелца и се задушава до омекване в маслото. За по-наситен вкус на ястието, колбасът се нарязва на кубчета и се запича на сух тиган. Киселите краставички и маслините също се наситняват, а сиренето се натрошава. Всички продукти се смесват добре и към тях се прибавят разбитите с тел яйца.
Единият вариант е да се изсипе сместа в подходяща намаслена форма и да се изпече във фурната на 200 градуса за ок. 20 минути. Другият вариант е да се изпържи в тиган, но аз предпочетох по-здравословния. Добър апетит!
Чудесна е, Радост - много колоритна и апетитна :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Нареждам се за парченце, обичам фритата, и то точно с тези съставки! А на вас да ви е сладко Ради, поздрави :)
ОтговорИзтриванеНаистина чудесен вариант, хем разнообразен хем вкусен. Приятни почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеАко ти кажа, Радост, че снощи ми донесоха два картона с домашни яйчица и тъкмо обмислях вариант с тях за вечеря! Твоето предложение ми дойде като по поръчка :) Много обичам всички продукти в твоята фритата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Вкусна сезонна фритата.....Поздравления,Радост!
ОтговорИзтриване