Продукти:
2 яйца
1 к.ч.прясно мляко
1 ч.ч. вода
брашно
сирене
щипка бакпулвер
сол,олио за пържене
Яйцата, прясното мляко и водата се разбиват добре. Прибавя се брашно, докато се получи смес с гъстота нещо средно между палачинково и кексово тесто. Добавя се щипка сол, щипка бакпулвер и натрошеното сирене. В оригиналната рецепта, която аз зная, няма бакпулвер, но аз предпочитам да сложа малко, тъй като стават по-пухкави.
Загребва се с лъжица от сместа и се пуска в малък дълбок съд със силно нагорещено олио. Пържи се от двете страни до златисто. Не отнема много време. Желателно е готовите тиганици да се отцедат от излишната мазнина върху салфетка или кухненска хартия.
Еднакво вкусни са и със сладко или мед и със сиренце:)
Чудни са, Радост, чудни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМммм,пухченца златисти,идеална закуска,Радост!Хубава вечер!
ОтговорИзтриване