20 октомври 2014 г.

Прясно зеле с масло и копър

   Прясното зеле е леко ястие, с което обичам да разнообразявам менюто, а напоследък този вариант с масло и копър ми е слабост. Получава се много свежа и ароматна комбинация.


Продукти:
1 средно голяма зелка
ок 70 г. масло
4 скилидки чесън
2 ч.л. червен пипер
1 малък домат
няколко стръка пресен копър
сол, олио, черен пипер



  Чесънът се накълцва на ситно и се задушава за няколко секунди в разтопеното масло. Прибавя се зелето, нарязано на парченца. Разбърква се добре, така че зелето да се оваля с маслото. Задушава се за няколко минути и се долива гореща вода. Подправя се с червения, черния пипер и доматите. Ястието се оставя да къкри на котлона. Когато зелето омекне, се добавя и солта. Преди да отстраните тенджерата от котлона, поръсете с нарязания копър и разбъркайте добра. Много хубава комбинация се получава, ако се прибави и люта чушка, която да придаде лека пикантност. При поднасянето също може да се поръси с пресен копър.



5 коментара:

  1. Не съм приготвяла никога постно готвено зеле с копър и чесън.Благодаря за идеята.
    Поздрави и лека седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. ех, че хубава порцийка Ради :) И ние обичаме така зелето, ама по-рядко, няма ли мръвка ... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина копърът и зелето са много добри приятели:))). Страхотна чинийка. Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Мнооого любимо е това,Радост,пак ме изкушаваш както винаги,когато се отбия тъдява!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. ММММ....., с чесънче и копър, леле разкош по никое време го видях това вкусно зеленце, май пак ще хапвам :)
    Поздрави, Радост!

    ОтговорИзтриване