У дома сладкото от червени череши е от любимите. Направя ли палачинки, децата винаги първо питат за сладко от череши и затова и всяка година правя поне по няколко бурканчета. Не добавям никакви допълнителни аромати. За мен чистият черешов вкус и аромат са напълно достатъчни.
1 кг череши
700 г захар
1 ч.л. лимонтузу
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRT80zjfFFBIEWGsZbcLroxShY3IhJLFUqINvCv91q53eFlxrMfo06jEccGPw5Y5BbRc-3PdTVM6UsKrG-P_wSSTgifs7horEOSE692ki1sCEAWCMJbELgMKQoK6gvxt4rtR8Q5iGWHyYe/s400/%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25BA+%25D1%2587%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25B5%25D1%2588%25D0%25B81+5.jpg)
Когато черешите са готови, захарта се изсипва при тях. Разбъркват се внимателно и се оставят, докато захарта се разтопи. Сладкото се вари на тих огън до сгъстяване, като периодично образувалата се пяна се отстранява. Към края на варенето се прибавя и лимонтузуто. Следва се правилото капка, капната върху обърната чиния да не се разлива. Имайте предвид, че когато сладкото се охлади, се сгъстява още.
Докато сладкото е още горещо, се разсипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачките надолу, докато се охлади. Да ви е сладко!
Докато сладкото е още горещо, се разсипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачките надолу, докато се охлади. Да ви е сладко!
Получило се е прекрасно сладко,Радост!И аз съм от почитателите на този вид сладко като децата :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче! Поздрави и хубав ден!
Изтриване