У дома сладкото от червени череши е от любимите. Направя ли палачинки, децата винаги първо питат за сладко от череши и затова и всяка година правя поне по няколко бурканчета. Не добавям никакви допълнителни аромати. За мен чистият черешов вкус и аромат са напълно достатъчни.
1 кг череши
700 г захар
1 ч.л. лимонтузу
Когато черешите са готови, захарта се изсипва при тях. Разбъркват се внимателно и се оставят, докато захарта се разтопи. Сладкото се вари на тих огън до сгъстяване, като периодично образувалата се пяна се отстранява. Към края на варенето се прибавя и лимонтузуто. Следва се правилото капка, капната върху обърната чиния да не се разлива. Имайте предвид, че когато сладкото се охлади, се сгъстява още.
Докато сладкото е още горещо, се разсипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачките надолу, докато се охлади. Да ви е сладко!
Докато сладкото е още горещо, се разсипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачките надолу, докато се охлади. Да ви е сладко!
Получило се е прекрасно сладко,Радост!И аз съм от почитателите на този вид сладко като децата :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче! Поздрави и хубав ден!
Изтриване