29 февруари 2016 г.

Руска салата

   Още една традиционна салата, която често присъства на българската трапеза. Аз я приготвям основно през зимата и то най-вече покрай празниците, въпреки, че много я харесвам. Идеална е за компания на червеното вино, но предпочитам да наблягаме на прясната салата. За разлика от обичайната руска салата, обичам да добавям варена царевица  и повечко кисели краставички. Използвам само млечна и лека майонеза, а доста често пропускам и шунката - така ми е по-лека.  


Продукти:
ок. 1 кг. картофи
500 г. замразен микс грах, царевица и морков
1 буркан кисели краставички
3 яйца
2 кофички майонеза 
шунков колбас
сол


   Относно приготвянето няма кой знае колко за обяснение и нищо специално.  
   Замразените зеленчуци се сваряват. Отделно се сваряват яйцата и картофите, след което се обелват. Всички продукти се нарязват на малки кубченца, осоляват се и са разбъркват добре с майонезата.


1 коментар:

  1. много обичаме всички у дома Руската салата.......Навя ми спомени,децата когато бяха малки задължително когато правех Руска салата ,приготвях и Млечна...Когато се приберат малчуганите от училище слагат си в чаени чаши от двете салати с по една лъжичка и за тях беше празник:),е и за мен разбира се......
    Прекрасна салата,Радост!

    ОтговорИзтриване