Баба Марта бързала, мартенички вързала. Морави, зелени, бели и червени!
Последната хрумка по случай първи март:) Покрай ентусиазма на децата за мартенички, няма как да не се зарази човек...
Всъщност бялата част от салатата представлява катък с чесън, орехи и пресен лук, а червената - любимите ми печени чушки, отново с пресен лук.
Продукти:
Бяла топчица:
500 г цедено мляко
200 г обезсолено сирене
1 скилидка чесън
1 шепа смлени орехи
1 стрък пресен лук
зехтин, черен пипер
Червена топчица:
10-15 печени обелени червени чушки
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
сол, олио/зехтин, оцет
перца пресен лук за украса
Сиренето се намачква с вилица и се смесва добре с цеденото мляко. Добавят се счуканият чесън, орехите, зехтин, черен пипер и нарязаният на ситно пресен лук. Всичко отново се разбърква добре и с помощта на купичка се оформя топчица.
Печените чушки се нарязват на ситно, заедно с пресния лук и чесъна. Овкусява се със сол, зехтин и оцет.
А заедно със салатката, споделям и част от изработените у дома мартенички. Бъдете здрави и засмени!
Страхотна салатка! Съвсем тематична за днес :)
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта, Радост) Живи и здрави бъдете всички у дома!
Честита баба Марта, Радост! Много е красива салатката!
ОтговорИзтриване