
3 патладжана
3 моркова
4 домата
1 глава стар лук
7-8 скилидки чесън
пресни магданоз и целина
олио/зехтин, сол, черен пипер
Патладжанът се нарязва на тънки филийки и се оставя да престои в солена вода, за да се отцеди горчивия сок, след което се запържва леко. Желателно е изпърженият патладжан да се нареди върху кухненска харитя или салфетка, за да попие излишната мазнина и да не стане прекалено мазно ястието.

В тавичка или друг подходящ съд се нареждат на пластове домат, нарязан на кръгчета, патладжан, сос и т.н. Най-отгоре се нареждат кръгчета домат. Ястието се запича във фурната на 220 градуса. Добър апетит!
Допада ми всякак и в къщи ще се хареса:). Чудесно ястие, с вкусни продукти и много апетитно поднесено! Прекрасен ден, мила!
ОтговорИзтриване