22 декември 2015 г.

Питка за Бъдни вечер

   По този начин приготвих питката да Бъдни вечер миналата година. Рецептата за тестото е като на тази питка, но я оформих по друг начин. Горката снимка за нищо не става, но пък самата питка стана чудесна.


   1/3 от тестото се отделя за средата, а останалата част се разделя на три топки, които се разточват на кори. Всяка кора се маже обилно с разтопено масло и се подреждат една върху друга. Навиват се на руло, което се реже на шайбички с остър нож. Така приготвените парченца се нареждат ветрилообразно в добре намаслена и набрашнена тава, а посредата се поставя останалото тесто, оформено на топка. Питката се оставя да втаса повторно, намазва се с жълтък и се изпича на ок. 180-200 градуса. Весели празници!


Няма коментари:

Публикуване на коментар