Прекрасна ароматна гозба, особено за любителите на печени чушки като мен!
Продукти:
1 пиле или бутчета
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер Kotanyi
16 печени червени чушки
1 люта чушка
300 мл доматен сок
сол, зехтин, черен пипер
пресен магданоз
прясна целина
пилешки бульон
Пилето се порционира и слага с малко мазнина във фурната да се позапече. В това време се подготвят останалите продукти. Лукът се нарязва на малки парченца, а чесънът се счуква. Задушават се на тих огън с малко зехтин за няколко минутки, след което се прибавят 3-4 броя от печените чушки, също нарязани на парченца. Добавя се червеният пипер и се разбърква добре. Последователно се доливат доматите и малко от пилешкия бульон. За предпочитане е да е домашен. Ястието се отдръпва от котлона и се пасира добре с помощта на пасатор.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUlw2bGlYGwJcynL1aFyfS_GrwyG_jAumgnNSmWAmolLRCL-koY3WGFFrHHX6QYKxH_AYa7i52_RWS2lQFa3midsDJIFPUCgiDyC3zNNP-jS4lBpXEvXE4Wz8TLRAtFvkHyJvFpbrC3pnN/s400/%25D0%25BB%25D1%258E%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B08.jpg)
О, и това ми е много любимо!
ОтговорИзтриване