Бързо, лесно и вкусно! Истински разкош за любителите на морските дарове!
Продукти:
калмари туби
сол
черен пипер
лимон
масло
вино
Калмарите се почистват, измиват се добре и се режат на парченца. Осоляват се, наръсват се с малко пипер и се поливат с малко лимонов сок. Добре е да престоят за известно време с подправките. Изпържват се за няколко минутки в нагорещеното масло до златисто, след което се поливат с вино да се дозадушат. Не доливайте много течности и не прекалявайте с готвенето, за да не станат жилави. Ароматните картофки и чаша вино идеално ги допълват. Това е - бързо, лесно и вкусно! Добър апетит!
Никога не съм готвила калмари, но ги обожавам. изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
Изтриване