Определено това е едно от любимите ми сладка! Допада ми леко киселата нотка, която придават сливите. Всъщност е и много лесно за приготвяне. Подходящо е за консумация с различни тестени закуски, но и за различни сладкиши и дори за филийка с масло...
Продукти:
3 кг сини сливи
700 г захар
1 ч.л. лимонтузу
Сливите се измиват добре, почистават се от дръжките и се разполовяват. Изсипват се в подходяща тава и се наръсват със захарта. Тавата се поставя във фурната и сладкото се пече на 200 градуса, като от време на време се разбърква. Лимонтузуто се добавя към края на печенето. Следва се общото правило, че сладкото е готово, ако се капне капка от сиропа върху чиния и той не се разтече.
Готовото сладко се затваря в бурканчета още докато е топло. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар