Продукти:
1/2 стрък праз
2 скилидки чесън
2 картофа
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 голям резен прясно зеле
1 малка глава червено цвекло
1/4 глава и няколко наситнени стъбла целина
2 големи моркова
листа прясна целина, пресен магданоз
фиде
сол, масло, олио, черен пипер
На дъното на тенджера се загрявят олиото и маслото, докато се разтопи маслото. Празът и чесънът се нарязват на ситно и се добавят към мазнината. Задушават се за минута и се добавят нарязаните на ситно моркови, чушки, цвекло и целина. Разбърква се добре и се задушава за още 1-2 минути. Долива се гореща вода, която след като заври се прибавят и картофите /нарязани на малки кубчета/ и зелето /на малки лентички/.
Когато зеленчуците омекнат, супичката се овкусява със сол и черен пипер и се прибавя фидето. Листенцата пресен магданоз и целина се добавят, след като тенджерата се отстрани от котлона, за да се запази максимално ароматът им. Горещата чорба прекрасно се съчетава с любимите люти чушчици.
Прекрасна,
ОтговорИзтриванемного богата есенна чорба Радост.Цяла палитра от зеленчуци.
Поздрави !