Есенните пресни тиквички са вече на пазара, така че днес ви предлагам едно сезонно изкушение - рулца от тиквички с печена червена чушка, сиренова плънка и пресни ароматни подправки.
Продукти:
2 средни тиквички
3-4 печени червени чушки
2 пак. крема сирене по 125 г
ок. 50-60 г краве сирене
кисело мляко
пресен босилек
скилидка чесън
зехтин, черен пипер, сол, счукани орехови ядки
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT19VFB83c8DJpq0ujoFUDYn8if4FM2ixqWcqifr_eGu3A30FQOGyw91xMS4dVK-JJyUhXvvWV_f9U4foXQqxQwJewA9C699E08xJw_tgzB6ZAs7pkQZ3FG4mpAXGh248XhhebirNboyPO/s400/%25D1%2580%25D1%2583%25D0%25BB%25D0%25B0+%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B2%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25BA%25D0%25B82+1%25D0%2593.jpg)
Следващата стъпка в приготвянето на рулцата е сиреновата плънка. Крема сиренето се намачква добре с вилица. Добавят се натрошено на ситно сирене и няколко супени лъжици кисело мляко, за да стане плънката по-пухкава, лека и свежа. Добавят се малко зехтин, сол /ако е необходимо/, черен пипер, счуканата скилидка чесън, счукани орехови ядки и ситно нарязан пресен босилек.
Върху всяко парче тиквичка се подреждат лентички печена чушка, намазва се обилно с плънка и се завива на рулце. Крайчето се забожда с клечка за зъби.
Прекрасна идея за рулца, Радост .Тази рецепта позволява много импровизации както с плънката, така и с вида на зеленчуците.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Напълно си права, Ели! Рецептата наистина позволява безкрайни от вкусни, по-вкусни импровизации. Поздрави и от мен:)
ИзтриванеЗащо съм те пропуснала с тези апетитни рулца Ради ?! И аз си бях правила отдавна такива вкусотийки, с още малко добавки, наистина си заслужава.
ОтговорИзтриване