16 септември 2015 г.

Рулца от тиквички с печена чушка

   Есенните пресни тиквички са вече на пазара, така че днес ви предлагам едно сезонно изкушение - рулца от тиквички с печена червена чушка, сиренова плънка и пресни ароматни подправки.




Продукти:
2 средни тиквички
3-4 печени червени чушки
2 пак. крема сирене по 125 г
ок. 50-60 г краве сирене
кисело мляко
пресен босилек
скилидка чесън
зехтин, черен пипер, сол, счукани орехови ядки

   Тиквичките се измиват добре и се нарязват на тънки филийки по дължина. Изпържват се до златисто и се подреждат върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Могат да се изпекат и на грил тиган или скара. Чушките си изчистват от дръжките, изпичат се и се обелват.
   Следващата стъпка в приготвянето на рулцата е сиреновата плънка. Крема сиренето се намачква добре с вилица. Добавят се натрошено на ситно сирене и няколко супени лъжици кисело мляко, за да стане плънката по-пухкава, лека и свежа. Добавят се малко зехтин, сол /ако е необходимо/, черен пипер, счуканата скилидка чесън, счукани орехови ядки и ситно нарязан пресен босилек. 
   Върху всяко парче тиквичка се подреждат лентички печена чушка, намазва се обилно с плънка и се завива на рулце. Крайчето се забожда с клечка за зъби. 

3 коментара:

  1. Прекрасна идея за рулца, Радост .Тази рецепта позволява много импровизации както с плънката, така и с вида на зеленчуците.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно си права, Ели! Рецептата наистина позволява безкрайни от вкусни, по-вкусни импровизации. Поздрави и от мен:)

      Изтриване
  2. Защо съм те пропуснала с тези апетитни рулца Ради ?! И аз си бях правила отдавна такива вкусотийки, с още малко добавки, наистина си заслужава.

    ОтговорИзтриване