По случай първия есенен ден не може да не сложим на трапезата нещо типично за сезона, а какво друго освен печени чушки. Този път обаче ще са с гръцки нюанси - богати на маслини, босилек и зехтин.
Продукти:
1 кг чушки
ок. 100-150 г маслини каламата
1 малка глава стар лук
3 скилидки чесън
пресен босилек
сол, оцет, зехтин
Естествено първо започваме с изпичането на чушките. Не е най-приятното занимание, но пък ароматът на прясно изпечени чушки не е ли част от чара на това време на годината?
Чушките се почистват от дръжките, измиват се добре и се изпичат. Още докато са топли се поставят в съд с капак, за да се задушат и да се белят по-лесно. Оставят се да се охладят преди беленето, а в това време може да се подготвят останалите съставки за салатата. Костилките на маслините и се отстраняват. Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът и босилекът се наситняват. Охладените чушки се нарязват на парченца, след което всички зеленчуци се смесват, овкусяват се с подправките и се разбъркват добре. Прекрасна цветна и ароматна чинийка! Добър апетит!
Чудесна лесна и вкусна салатка Радост .Прекрасна есенна идея.
ОтговорИзтриванеПоздрави !