7 юни 2015 г.

Фритата със спанак, чушки и сирене

 
   Отново едно предложение за забързаната домакиня, която трябва да измисли нещо бързо и вкусно за вечеря. През лятото чудесно се комбинира с голяма прясна салата или купичка таратор. 



Продукти:
6 яйца
ок. 150-200  г спанак
ок. 150 г сирене
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
50 г. кашкавал
3 печени червени чушки
олио, сол, черен пипер, масло


   











Количеството на продуктите е съвсем ориентировъчно. Спанакът, лукът и чесънът се измиват добре и се нарязват на парченца. На дъното на малка касерола се разтопява маслото и в него се задушават за минута лукът и чесънът. Добавя се спанакът и се задушава още малко. Касеролата се отстранява от котлона. Когато спанакът се поохлади към него се прибавят натрошеното сирене, нарязаните на парченца чушки и настърганият кашкавал. Овкусява се със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват с тел в друга купа, изсипват се при зеленчуковата смес и се разбърква добре.



 Ястието се прехвърля в намаслена тавичка и се изпича във фурната на 200 градуса за ок. 20 минути. Добър апетит!






4 коментара:

  1. Много обичам този тип рецепти - с малко продукти, които се намират под ръка, особено лятото, и накрая вкусен резултат. :)
    Чудесни снимки и идея, Радост! Не съм се сещала само да запека в тава - все се мъча в тиган и после да обръщам от другата страна. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти допада рецептата ми. Наистина фритатата може да се приготви с всякакви налични продукти. И с тиган си има предмства, на по този начин определено е по-лесно, а и по-здравословно, тъй като се избягва пърженето

      Изтриване
  2. Чудна е фритатата Радост.Бърза и лесна рецепта позволяваща импровизации с различни зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна и вкусна фритата е станала! Винаги ме спасява, когато бързам:)

    ОтговорИзтриване