15 юни 2015 г.

Африкански сом паниран

   Досега филе от африкански сом бях приготвяла единствено на фурна и затова реших този път да опитаме и пържен. А и лятото си е сезонът на пържената рибка:)


Продукти:
800 г филе от африкански сом
чесън
зехтин
лимон
1 яйце
брашно /пшеничено или царевично/
сол

   Филето се измива и подсушава добре. Натрива се със сол, полива се с лимонов сок и се оставя да постои, за да поеме аромата.  Половината от рибата изпържих оваляна в царевично брашно, но докато взема фотоапарата, за да снимам, се оказа, че рибата вече е свършила:) 

  Останалата част от филето панирах. За панираната риба, всяко филе се овалва последователно в брашно и яйце и се изпържва в силно нагорещено олио. Поднася се с гарнитура по избор и сок от лимон, смесен с малко зехтин и чесън. 
   И двата варианта много ни допаднаха и не остана нито хапка:) 




4 коментара:

  1. Ами и при нас нямаше да остане нито хапка, то си е такава вкусотийка!
    Много апетитни снимки, Ради, иде ми от снимката да си отмъкна парченце!
    Слънчев ден и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Радост,уникално апетитна рибка си приготвила,комплименти!Благодаря за споделената рецепта,поздрави и хубава лятна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ако Валя е оставила нещичко си вземам и аз...........:)
    Поздрави,Радост!

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм опитвала такава риба, но изглежда страхотно!

    ОтговорИзтриване