Досега филе от африкански сом бях приготвяла единствено на фурна и затова реших този път да опитаме и пържен. А и лятото си е сезонът на пържената рибка:)
800 г филе от африкански сом
чесън
зехтин
лимон
1 яйце
брашно /пшеничено или царевично/
сол
Филето се измива и подсушава добре. Натрива се със сол, полива се с лимонов сок и се оставя да постои, за да поеме аромата. Половината от рибата изпържих оваляна в царевично брашно, но докато взема фотоапарата, за да снимам, се оказа, че рибата вече е свършила:)
Останалата част от филето панирах. За панираната риба, всяко филе се овалва последователно в брашно и яйце и се изпържва в силно нагорещено олио. Поднася се с гарнитура по избор и сок от лимон, смесен с малко зехтин и чесън.
И двата варианта много ни допаднаха и не остана нито хапка:)
И двата варианта много ни допаднаха и не остана нито хапка:)
Ами и при нас нямаше да остане нито хапка, то си е такава вкусотийка!
ОтговорИзтриванеМного апетитни снимки, Ради, иде ми от снимката да си отмъкна парченце!
Слънчев ден и спорна седмица!
Радост,уникално апетитна рибка си приготвила,комплименти!Благодаря за споделената рецепта,поздрави и хубава лятна седмица!
ОтговорИзтриванеАко Валя е оставила нещичко си вземам и аз...........:)
ОтговорИзтриванеПоздрави,Радост!
Не съм опитвала такава риба, но изглежда страхотно!
ОтговорИзтриване