8 февруари 2015 г.

Класическа зимна леща

   Нещо лесно, вкусно и много, много полезно....или класическа зимна леща с чубричка и праз. 


Продукти:
1 купа леща
1 стрък праз
1 голям морков
2 ч.л. червен пипер
3 скилидки чесън
олио, сол
ронена чубрица




   Естествено и при лещата няма нищо особено за обяснение, но все пак в няколко изречения за начинаещите.
   Лещата се измива добре и се слага с малко олио на котлона да се вари. В това време зеленчуците се нарязват на кубченца и когато лещата омекне се добавят в тенджерата, заедно с червения пипер. Готвенето продължава, докато зеленчуците също омекнат. Овкусява се със сол и 1-2 с.л. чубрица, а може и повечко. Е, как да не и се наслади човек на порция гореща леща в студеното зимно време!



3 коментара:

  1. Точно толкова класически ще излапам и цялата купичка:))) изглежда много вкусно и в този зимен ден си е направо разкош. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че ме подсети хубаво:) Още утре ще направя на децата:) Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам леща, Ради, а твоята изглежда ужасно апетитно! Ще си придърпам и аз една паничка от твоята гозба, докато я сготвя вкъщи! Поздрави!

    ОтговорИзтриване