Много приятен балкански вариант на запечен фасул и прекрасна идея за разнообразяване на менюто по време на постите.
Продукти:
1 купа стар фасул
1 глава стар лук
5 скилидки чесън
2 чушки
1-2 ч.л. червен пипер
пресен магданоз
пресен магданоз
черен пипер, сол
олио, масло
Фасулът се измива и сварява добре, като се сменя един път водата. Зеленчуците се нарязват на парченца и се задушават за няколко минути с малко олио. Прибавя се свареният и отцеден от водата фасул. Всичко се разбърква добре и се овкусява с няколко стръка нарязан пресен магданоз и подправките.
Разпределя се в гювечета, залива се с разтопено масло с малко червен пипер и счукан чесън и се запича във фурната. Аз долях в гювечетата и по 1/2 к.ч. бира и запекох, докато се изпари течността. По време на пости маслото спокойно може да се замени с малко олио.
Разпределя се в гювечета, залива се с разтопено масло с малко червен пипер и счукан чесън и се запича във фурната. Аз долях в гювечетата и по 1/2 к.ч. бира и запекох, докато се изпари течността. По време на пости маслото спокойно може да се замени с малко олио.
Чудесно за пости, идеална вечеря или обяд.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Страхотно постно ястие, Радост!
ОтговорИзтриванене знам кога, но ще го опитаме, много ми харесва! Пък и така апетитно си го поднесла!
Изключително апетитно предложение, истински ме изкуши с него, Радост! Ще опитам..., сещам се, че би било много подходящо и за Бъдни вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Поздрави!
Чудесни са, така в отделни съдове. Много обичаме боб на фурна, дори съм предвидила скоро да сготвя, но го правя в тава и без чесън и магданоз. Наистина страхотна идея и вкусно ястие! Поздрави!
ОтговорИзтриване