21 ноември 2014 г.

Карфиол пане

   Лесно и вкусно!




Продукти:
1 средна глава карфиол
1 водна чаша бира
2 яйца
брашно
2 скилидки чесън
черен пипер, сол


   Карфиолът се измива и накъсва на розички. Предпочитам карфиолът да е по-хрупкав, затова не го варя, а директно го панирам или го заливам с вряла вода за минута. 

   Продуктите за панировката се пасират с пасатор. 
   Розичките се посоляват и всяка се потапя в панировката и се пържи в дълбок съд с олио. Готовите карфиолчета се отцеждат върху салфетка или кухненска хартия от излишната мазнина. Добре се комбинират с млечен чеснов сос и чаша червена вино:)
   

3 коментара:

  1. Много любимо и вкусно,особено с млечен сос,ммм,чудно изглежда,Радост!Честит празник на семейството!

    ОтговорИзтриване
  2. Много, много, много, го обичам! Честит празник - здраве и благоденствие за теб и семейството ти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз много обичам карфиол, но никога не ми е идвало на ум да го панирам! Винаги го правя с кашкавал отгоре! Идеята ти е страхотна!Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване