Продукти:
1 средна глава карфиол
1 водна чаша бира
2 яйца
брашно
2 скилидки чесън
черен пипер, сол
Карфиолът се измива и накъсва на розички. Предпочитам карфиолът да е по-хрупкав, затова не го варя, а директно го панирам или го заливам с вряла вода за минута.
Продуктите за панировката се пасират с пасатор.
Розичките се посоляват и всяка се потапя в панировката и се пържи в дълбок съд с олио. Готовите карфиолчета се отцеждат върху салфетка или кухненска хартия от излишната мазнина. Добре се комбинират с млечен чеснов сос и чаша червена вино:)
Много любимо и вкусно,особено с млечен сос,ммм,чудно изглежда,Радост!Честит празник на семейството!
ОтговорИзтриванеМного, много, много, го обичам! Честит празник - здраве и благоденствие за теб и семейството ти! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз много обичам карфиол, но никога не ми е идвало на ум да го панирам! Винаги го правя с кашкавал отгоре! Идеята ти е страхотна!Сърдечни прегръдки!
ОтговорИзтриване