6 август 2014 г.

Пилешка супа "за душата"

    Пилешка супа "за душата" или класическа пилешка супа с фиде и застройка. Щом гребнахме с черпака от горещата ароматна супичка, единодушно решихме, че най-доброто име, което може да й се даде е именно Пилешка супа "за душата". Ароматното бульонче е направо като еликсир. 




Продукти:
2 цели пилешки бутчета
1 глава лук
3 моркова
3-4 средни картофа
1 шепа фиде
1-2 резена лимон
1 яйце
3-4 с.л. кисело мляко 
пресен магданоз
прясна целина
сол, черен пипер, олио

Пилешките бутчета се измиват добре и се сваряват, за да могат да се обезкостят и месото да се нареже на парченца. По време на варенето бульонът се отпенва. В това време се подготвят зеленчуците, като всичко се нарязва на малки кубченца. 


  
   Месото се нарязва на парченца и се връща в бульона. Прибавят се зеленчуците, малко олио и подправките и тенджерата се връща на котлона. Когато зеленчуците омекнат, се добавя и фидето. Много ми харесва ароматът, който придава лимонът на тази супа, затова често по време на варенето пускам и няколко резенчета лимон. Напоследък има пилешки бутчета, които отделят толкова много мазнина, че понякога изобщо не се налага да се добавя олио. 
    Най-накрая супата се застройва с яйце, разбито много добре в малко мляко и се поръсва с пресен магданоз и целина. 


5 коментара:

  1. Много обичам пилешка супа, а тази е от вкусните:) Поздрави и прекрасен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Остана ли и за моята душичка?!:)
    Прекрасна супичка!Поздрави,Радост:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз по принцип съм на Вие с пилешката супа,защото в първи клас имах много лошо преживяване с нея благодарение на лоша учителка,но миналия месец хапнах една като бяхме на почивка и от тогава все не идва ред да направя и у дома,а им обещах на моите.Радостче,така добре ме подтикваш да не забравям и отлагам повече,страхотна ти е супичката!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Не отлагай :) Аз не съм голям почитател на супите по заведенията, но домашната супичка си е съвсем друго нещо! Хубав ден!

      Изтриване