Панираните калмари са страхотно мезе и за бира и за вино, което скоро открих, че става прекрасно и в домашни условия. Преди това бях опитвала панирани калмари само в капанчетата на морето.
Преди да панирам калмарите, реших да ги мариновам за 1-2 часа. Необходимите продукти за ок. 2 туби са:
2 туби пресни калмари
сол
1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
щипка червен пипер
щипка черен пипер
1 яйца
2-3 с.л. брашно, олио за пържене
Калмарите се измиват добре и се нарязват на кръгчета. Посоляват се и се разбъркват добре в марината от 3 скилидки чесън, червен и черен пипер и зехтин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvl82qqf9U1DWPFxDr9iaJjqKZeTNeYWecmu7d9YxqvuNuEV2MJuVIONoBuvYwi3b2C-dWNY23OiunPFz5KpMbPsMe475vm7Od7a1F3pjFKMLiXzxaS5R1VXJrqOcPp5D-PnncY1LIAjD/s1600/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B51+1%D0%93.jpg)
Калмарите поднесох наръсени със счукан чесън и пресен лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар