2 август 2014 г.

Калмари пане

  Панираните калмари са страхотно мезе и за бира и за вино, което скоро открих, че става прекрасно и в домашни условия. Преди това бях опитвала панирани калмари само в капанчетата на морето. 


   
   Преди да панирам калмарите, реших да ги мариновам за 1-2 часа. Необходимите продукти за ок. 2 туби са:

Продукти
2 туби пресни калмари
сол
1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
щипка червен пипер
щипка черен пипер
1 яйца
2-3 с.л. брашно, олио                                                                          за пържене

    Калмарите се измиват добре и се нарязват на кръгчета. Посоляват се и се разбъркват добре в марината от 3 скилидки чесън, червен и черен пипер и зехтин. 

   За панировката яйцето, брашното и една скилидка чесън се разбиват с пасатор. Другият вариант е скилидката чесън да се счука предварително и яйцето с брашното да се разбият с тел.  Панировката се овкусява със сол и черен пипер. Ако е прекалено гъста може да се долее малко водичка или бира. Всяко пръстенче се потапя добре в марината и се изпържва в дълбок съд със силно нагорещена мазнина. 
   Калмарите поднесох наръсени със счукан чесън и пресен лимонов сок. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар