След малко ваканция /винаги може и повече :)/ ето и един любим вариант на кьопоолу - с прясно изпечена чушка и домат. Всъщност патладжанът не е от най-полезните зеленчуци, но пък не мога да устоя на изкушението по това време на годината.
Продукти:
4 средни патладжана
3 изпечени червени чушки
1 домат
4 големи скилидки чесън
сол, зехтин, пресен магданоз
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjivXXqpaLqomNEpLLl73sCA053kfbfWTdpr08OAICIkL0GBFAaPF5H3rYEZ_P9Kqz0QKl-SmYc4HlHxoCDQHGy6-EeVwKoQRuHj8NoYaaso4DGtxwQO1C6Uv3j8bI9oZLfOKsNcWi2iB5t/s1600/%D0%BA%D1%8C%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BE%D0%BB%D1%83+%D1%87%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B81+1%D0%93.jpg)
Доматът се настъргва и с малко зехтин се задушава на котлона, докато се изпари водата.
В това време патладжанът се намачква с вилица, а чушките се обелват и нарязват на малки парченца. Когато доматът е готов, всичко се обърква добре и си овкусява със сол, наситнен магданоз и счукания чесън. Ако е необходимо се добавя и още малко зехтин, а за любителите на по-силни усещания може и повечко чесън :)
Радост, тук при теб човек може да си хапне вкусно, вкусно както у дома :) В кухнята ти ухае на лято и уют!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Танче! Радвам се, че ти допадат моите предложения :)
ИзтриванеБожествено звучи и изглежда,Радост,как ми се прияде!Поздрави!
ОтговорИзтриване