Това кремче е истинска класика. Подходящо е както за директна консумация, така и за торти.
Продукти:
1 л прясно мляко
8 с.л. нишесте или брашно
4 яйца
200 г. захар
2 ванилии
80 г масло
Прясното мляко и захарта се слагат на котлона на не много висока степен и се разбъркват периодично. В отделна купа се разбиват добре яйцата и нишестето. Белтъците могат да се отделят от жълтъците и да се разбият на пяна, след което внимателно да се прибавят към разбитите жълтъци. Когато се разтопи захарта, се прибавя и яйчената смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Прибавя се и ванилията. Кремът се вари, докато се сгъсти. Тенджерата се отстранява от котлона и се добавя маслото. Разбърква се добре, докато маслото се разтопи и се смеси добре с крема. Аз предпочитам да използвам нишесте /пшеничено или царевично/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар