27 март 2024 г.

Заешко с грах

    Много обичаме грах у дома. Особено пресния пролетен, който увира много бързо и направо се топи в устата. Прекрасен е! Всяка година си отделям и замразявам. А днес ви предлагам лесна рецепта за много вкусен грах със заешко месо.


Продукти:
заешко месо
800 г грах  
3 скилидки чесън
2 моркова
2 ч.л. червен пипер
черен пипер
пресен магданоз
олио
сол

   За приготвянето на това ястие използвах ок. 2/3 от цял охладен заек, а останалата част от месото отделих за супа. Не го съм претегляла колко точно тежи, но ако прецените, че е малко, може да използвате и целия заек. 
   Месото се измива и се сварява до омекване, като пяната, която се образува на повърхността на водата се обира с лъжица. За по-бързо може да се използва и херметическа тенджера. 
  Когато е готово, заешкото се изважда да се охлади, обезкостява се и разпределя на парчета. Чесънът и морковите се нарязват на ситно и се задушават за кратко в тенджера с малко олио на дъното. Прибавя се грахът и се разбърква добре. Слагат се и две чаени лъжички червен пипер и малко черен пипер. Долива се от бульона и се оставя да се готви на средна степен на котлона.    Добавя се и месото и ястието се готви, докато грахът напълно омекне. Към края се овкусява със сол и накълцан на ситно пресен магданоз.
 Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар