17 октомври 2017 г.

Пълнени камби на фурна

      Цветно, леко, ароматно и есенно....

   Човек би си казал: "Пълнени чушки, като пълнени чушки". Всъщност камбите са много по-ароматни и придават този аромат на цялото ястие. Прекрасно предложение за любителите на есенните вкусове!




Продукти:
1 малък стрък праз
2 моркова
170 г. ориз 
2 домата
целина
магданоз
12-15 камби
сол, олио, пипер меланж


   Празът и морковите се нарязват на парченца. На дъното на дълбок тиган се налива малко олио и зеленчуците се задушават за кратко. Прибавя се добре измитият ориз, разбърква се и се запържва леко. Добавят се настърганите домати, сол и пипер. Постепенно се долива и вода до съотношение три към едно. Когато водата е почти поета от ориза, се прибавят и пресните подправки. Всичко се разбърква добре и се оставя да се охлади.
   В това време се камбите се почистват от дръжките и семето и се измиват. Броят на чушките много зависи от размера им. Аз използвах средни камбички. С помощта на малка лъжичка се пълнят с оризовата плънка и  се подреждат в тавичка, на дъното на която се налива малко водичка. Запичат се на ок. 220 градуса. Добър апетит!




2 коментара:

  1. Радост,
    правя пълнени камби, особено червените са много вкусни.Пиперките капия също са вкусни пълнени с различна плънка, но камбите определено са по - месести и подходящи за тази цел.Чудесни са.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ели! Радвам се, че ти допадат. Наистина чудесни се получават!

    ОтговорИзтриване