След като от доста време се бях отказала да правя консерви от патладжан, тази зима реших да се завърна към традициите и да направя няколко бурканчета. Е, значителна част от количеството изобщо не стигна до бурканчетата, но когато има и прясно изпечен хляб винаги е така ☺
Продукти:
4 кг патладжан
4 кг червени чушки
3 гл. чесън
1 голяма връзка магданоз
сол, олио, оцет
Патладжаните се измиват и разрязват на половинки. Поставят се в съд със студена солена вода за час, след което се изпичат. Чушките се почистват от дръжките и семето, изпичат се и се обелват. На дъното на дълбок тикан или друг подходящ съд се налива малко олио. Прибавят се чесънът и нарязаните на парченца чушки. Запържват се за малко, след което се добавят сол и почистеният от люспите изпечен патладжан. Всичко се задушава за кратко, докато течността се поизпари, като периодично се разбърква, за да не загори. Накрая се добавя и нарязаният на ситно магданоз. Когато се охлади салатата се овкусява с оцет на вкус. Разсипва се в сухи бурканчета и се стерилизира за ок. 20 мин. Добър апетит!
Чудесна е, Радост.Правя подобна и аз без никакво запържване.Много е вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лек ден !
Благодаря, Ели! Радвам се, че е по твой вкус.
Изтриване