Ето ги и турските симити на Илианка от Щъркелово гнездо - едно прекрасно и уютно местенце, в което честичко надничам:) Още щом видях тези изкусителни симитчета, веднага реших да ги опитам. Няма да описвам подробно приготвянето им, тъй като Илианка е представила всичко чудесно стъпка по стъпка. Спазих точно продуктите за тестото, но вместо 1 кубче прясна мая, използвах суха:
300 мл прясно мляко
2 пак. суха мая
125 мл олио
2 яйца
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
5 ч.ч. брашно
За плънката:
сирене
кашкавал
праз
За мазане и наръсване:
2 с.л. петмез
2 с.л. вода
1 к.ч. запечен сусам
За намазване /потапяне/ използвах домашен гроздов петмез, който си бях приготвила миналата година и може би е по-рядък, защото ми се стори много добавянето на 1/2 к.ч. вода. Но за петмеза друг път...
Първите симитчета направих като Илианка и добавих по-късно кашкавала.
При следващите поставих в питката сиренето, отгоре кашкавала, след което направих разрез с остър нож. Нямаше проблем с кашкавала, а и лично на мен визията им ми допадна повече.
При тези в плънката добавих и наситнен праз. Отгоре намазах само с масло. Какъв аромат само се понесе....Е, това е! Опитайте непременно! Няма да съжалявате.:)
Радост,
ОтговорИзтриванепрекрасни са.И аз съм решила да ги изпробвам.Чудесна визия имат.
Поздрави !
Ели, радвам се, че ти допадат. Определено са от нещата, които тряба да се опитат:)
ИзтриванеОх,....!Красота!
ОтговорИзтриванеА само какъв аромат се носи докато се пекат....
ИзтриванеИстинска прелест!!! Изглеждат неустоимо и бих дала всичко за едно от тези уханни, пухкави бижута!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Радост :)
А аз чак сега ги виждам май :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са!
Благодаря за доверието!