4 август 2015 г.

Пъстърва с ароматен сос от бяло вино, горчица и соев сос

   Неустоимо вкусна рибка! Комбинацията от хрупкавото филенце и ароматния свеж сос е великолепна, а приготвянето е изключително бързо.


Продукти:
4 обезкостени филета от пъстърва

За соса:
150 мл бяло вино
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. горчица
4 ч.л. готварска сметана
пресен магданоз
черен пипер
лимонов сок
брашно и олио за пържене




Филенцата се измиват, подсушават и наръсват със сол и лимонов сок. Оставят се настрани за 10-15 мин. и в това време се приготвя сосът. В малка касеролка се налива бялото вино и се слага на котлона да заври и да се поизпари алкохолът.  Прибавят се 2 ч.л. соев сос и 1 ч.л. горчица. Разбърква се добре. Ако желаете сосчето да е по-гъсто, може да оставите течността леко да се редуцира, след което се добавя и сметаната. Отново се разбърква хубаво, до получаването на хомогенна смес.  Към охладения сос се добавя нарязан на ситно пресен магданоз. 
   Филетата риба се овалват добре в брашно, изпържват се в силно нагорещено олио от двете страни и се подреждат върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
Поднесете с чаша студено бяло вино! :)



4 коментара:

  1. За тези летни жеги много леко и вкусно предложение Радост.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитна рибка, Радост! И сосчето не е лошо, май е добре да заложим на двойна доза :)
    Поздрави и хубава сряда на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми е по вкуса цялата порция,Радост,пъстървата ми е от любимите риби!Благодаря за прекрасното предложение!

    ОтговорИзтриване
  4. Следващия път ще си сготвим пъстървата по твоята рецепта, Ради. Не се съмнявам, че е много вкусна!
    И толкова апетитно си я поднесла... Поздравления!

    ОтговорИзтриване