Днес ви предлагам едно леко ризото, подходящо за горещите летни вечери в компанията на таратор или чаша студено бяло вино, а всъщност защо не и на двете :)
Продукти:
1.5 ч.ч. ориз
1 средна тиквичка
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 стрък пресен лук
2 моркова
150 г маслини без костилка
пресен риган
пресен босилек
1 кубче зеленчуков бульон
кашкавал
бяло вино
сол, черен пипер, олио
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHFRgjHytrm7AtCmU9L0xR4b80Ze9o9fWpIbbfRU1N2khqJ3dH8LM-WTvPvqpjwZAXz4z80lGr8qoYb1asJl2N5GkWHOUkeWfMx75phffZG8cQ1tj8VJgDCrSh7g0rChoc-RgPxrQPBh14/s400/%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B7%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25BE+%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B2%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25BA%25D0%25B81+5%25D0%2593.jpg)
Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Пресните подправки предпочитам да добавя, когато оризът е почти готов, за да запазят максимално свежестта и аромата си. Готовото ястие се поръсва с настърган кашкавал. Добър апетит!
Чудесно е ризотото Радост, макар, че не съм комбинирала тиквички и маслини.Но идеята е чудесна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело лято !
Радвам се, че ти допада идеята, Ели! Получава се свежа, приятна комбинация. Весело лято и на теб!
ИзтриванеМного любимо,особено през лятото!Чудесно си го приготвила,Радост!
ОтговорИзтриване