Днес реших да разнообразя традиционните пържени кюфтенца и да ги освежа с малко зеленчуци. Добавих варена царевица, кисели краставички и пресни чушки сиврия, гарнирани с прилично количство пресен магданоз и босилек. Получиха се прекрасни, сочни и свежи кюфтенца, подходящи както за биричка, така и за бяло вино.
Продукти:
ок .0,500 г. кайма смес
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
1 к.ч. варена царевица
3 кисели краставички
3-4 чашки сиврия
пресен магданоз
пресен босилек
100 мл бира
1 малка филийка хляб
1 яйце
сол, черен пипер
олио и брашно за пържене
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7a_EKOsu5-W-WKPesJ_npdjfJcP5dDfW53bwbXIFaOIzgzJcZTf_rbp9uCMEkdp4tlZ-ZmhbzKNBhskaMh-_vAewBYydHQDaDkYNLICpY9tFj6XJntS1r4BWV4CJbvuSsXXrniK8WVPpM/s320/%25D0%25BA%25D1%258E%25D1%2584%25D1%2582%25D0%25B5%25D0%25BD%25D1%2586%25D0%25B0+%25D0%25BF%25D1%258A%25D1%2581%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B81+2%25D0%2593.jpg)
Наистина са станали много сочни и апетитни!
ОтговорИзтриване