15 август 2015 г.

Пъстри кюфтенца

   Днес реших да разнообразя традиционните пържени кюфтенца и да ги освежа с малко зеленчуци. Добавих варена царевица, кисели краставички и пресни чушки сиврия, гарнирани с прилично количство пресен магданоз и босилек. Получиха се прекрасни, сочни и свежи кюфтенца, подходящи както за биричка, така и за бяло вино.


Продукти:
ок .0,500 г. кайма смес
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
1 к.ч. варена царевица
3 кисели краставички
3-4 чашки сиврия
пресен магданоз
пресен босилек
100 мл бира
1 малка филийка хляб
1 яйце
сол, черен пипер
олио и брашно за пържене

Лукът, киселите краставички и чушката се нарязват на малки парченца. Чесънът се счуква в хаванче, а подправките се нарязват на ситно. Филийката хляб се накисва в купичка с вода, след което леко се изцежда и се претрива с ръце. Всички продукти се смесват и каймата се омесва добре. Добре е да се остави да престой петнадесетина минутки, след което с ръце се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в нагорещено олио. Добър апетит! 






1 коментар: