Обожавам пълнени чушки! Това е едно от любимите ми и най-често приготвяни ястия, когато дойде сезонът на пресните чушки за пълнене. Предпочитам нашите български класически сортове чушки - месести и ароматни, без значение зелени или червени и честно казано видя ли онези чушки със странна водниста консистенция и подозрителен зелен цвят, които все по-често се срещат на пазара, направо подминавам.
Продукти:
ок. 8-10 пресни чушки капия
500 г кайма смес
2 к.ч. ориз
1 глава лук
2 моркова
2 домата
пресен магданоз
сол, олио, черен пипер
1 к.ч. кисело мляко
1 яйце
За измерването на ориза използвам чашка за кафе, но не от най-малките за еспресо, а от по-големите, които стават и за чай. Оризът се измива много добре, лукът се нарязва на кубченца, морковите се настъргват или нарязват на ситно. Доматите също се настъргват на ренде. Може да се използват и домати от консерва или доматено пюре, но аз през лятото винаги използвам пресени. Каймата и всички зеленчуци се омесват добре. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнен пресен магданоз.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfeSdpC7aS6crD9CxHaGs7K5zDJ9UpJ6xjrd5P8ncoJxnr4czopd4QwCrTllf12mxuz5jujxgSMF_m-ozUh2RT3s3lgFv3G06Kdk-eHnKArP5Fkuy2HjSsdciuGEnPepDZSCNBY6yafDk6/s400/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D1%87%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B81+3%D0%93.jpg)
Яйцето и киселото мляко се разбиват добре и се смесват. Подправят се със сол и черен пипер. Когато плънката се свари и чушките омекнат, сместа се изсипва на тънка струйка в ястието. Може да се сервира с кисело мляко. Не пропускайте да опитате това прекрасно ястие с дъх на лято.....
Обично ястие....Свеж и усмихнат петък,Радостче!
ОтговорИзтриванеХи хи, ама наистина сме на една Ради!!! Ама твоите колко апетитно ми намигат ммммм!!!
ОтговорИзтриване