Продукти:
1 малка глава карфиол
1/2 стр. праз
3 скилидки чесън
2 малки картофа
50 грама масло
1 чаша прясно мляко
олио
сол
пипер меланж
билкови крутони
След като карфиолът се задуши леко, се долива топла вода, колкото да покрие зеленчуците и супата се оставя да ври на тих огън.
Когато зеленчуците омекнат, част от течността се отцежда и се пасират добре. Добавя се прясното мляко, сол и пипер меланж. Разбърква се и ако е необходимо се добавя още от зеленчуковия бульон до достигане на желаната гъстота. Както всички крем-супи най-добре е да се поднесе с крутони или препечена филийка хляб. На нас любими са ни билковите крутончета запечени с малко зехтин, риган, мащерка и пипер. Бързо, лесно и ароматно! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар