Днешните портокалови звездички се оказаха невероятно ароматни, нежни и лесни за приготвяне.
Продукти:
300 г брашно
125 масло
1 бакпулвер
1 яйце
100 г захар
1 ванилия
1 портокал
есенция ром на Dr. Oetker
1/2 ч.л. смлени портокалови корички на Dr. Oetker
1 с.л. коняк
За глазурата:
1 к.ч. пудра захар
прясно изцеден портокалов сок
есенция ром на Dr. Oetker
Брашното се пресява добре и се смесва с бакпулвера. В дупчица по средата се прибавят мекото масло, захарта, яйцето и подправките. Портокалът с измива много добре и част от кората се настъргва на ситно и се прибавя към подправките. Може да се настърже и цялата, според наситеността на портокаловия аромат, който искате да постигнете. В случай, че не ви се рискува с пресни портокали, тъй като не се знае с какво са третирани, може да се използват изцяло фините портокалови корички на Dr. Oetker. По принцип не съм любител на готовите портокалови корички, но тези определено ми допаднаха.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_9NdGyzi6k0RP7YyxSwOxdVz24HlpyR7p2hPBrz5sYaBilaXCGEvA84RgyuqiY-jVYJSORqXdMSi2Tz0sSBr_OVCfOkmo9Hg0srluYCewmlr4hv-lMVfTzNu-_88NOx7rmjSBJkhY2d5w/s400/%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25BA%25D0%25B8+11.jpg)
Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност на кора с дебелина ок. 5 мм. Изрязват се формички, които се нареждат в намаслена тава и се изпичат на 175-180 градуса в предварително загрята фурна. Ароматът, който се носи при печенето действа като магнит. Всички вкъщи се изредиха през кухнята да видят какво се пече:) Готовите сладки се оставят да се охладят добре на кухненска решетка, след което леко се намазват с глазура от пудра захар и ароматизиран прецеден портокалов сок. Изчаква се да позасъхне глазурата и могат да се съхраняват в кутия. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар