Нещо лесно и вкусно за хапване, което не изисква дълго въртене в кухнята. Чудесно е за вечеря след работа - леко, ароматно и семпло.
Продукти:
7-8 картофа
2 стръка праз
10-12 бр. печени червени чушки
300 г. обезсолено краве сирене
1 малка кофичка заквасена сметана
150 мл бяло вино
сол, черен пипер, олио
синьо сирене и кашкавал за наръсване
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKMXlV0hnjJy7f_mqyKT0pyr3nN_2aTryXwpu8ysyFwPgXfPyRX82mAA9xfzyu3Kzr8sPKoVC-bzrerjwWXd6UvsQfNPkCUG8LGz4QioNJg-5vyIghPl5P0K5RX0kqmU3yWFq7x7yYR3KT/s400/%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25B5%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25BA%25D0%25B01+2%25D0%2593.jpg)
Докато картофите се варят, се подготвят останалите зеленчуци. Празът се почиства и се нарязва на колелца, а печените чушки се нарязват на парченца. Дъното на тавичката се намазва с олио и се нареждат половината от картофите, нарязани на кръгчета. Върху тях се разстилат пласт праз, пласт червени чушки, нарязаното на парченца сирене, след което отново червени чушки и праз. Най - отгоре се нарежда останалата част от картофите. При реденето зеленчуците се поръсват със сол и черен пипер. Ястието се наръсва с натрошеното или настъргано синьо сирене и се залива с разбитата с бялото вино заквасена сметана. Запича се във фурната на 200-220 градуса. Когато е готово се наръсва с настърган кашкавал и се дозапича. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар