Една много лесна и приятна вариация на пържоли от свински врат, мариновани в соев сос и бяло вино...
Продукти за 4 порции:
ок 600 г свински врат
Марината:
2-3 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер
Чесънът се счуква в хаванче и се смесва с останалите продукти за маринатата. Пържолите се начукват и се овалват добре в нея. Прибират се в хладилника и се оставят да престоят поне няколко часа, а най-добре и цяла нощ.
Маринованият свински врат се нарежда в тавичка, долива се малко вода и чаша бяло вино или бира и се изпича във фурната на 200-220 градуса до готовност.
Поднасям ви ароматните пържолки с картофено пюре и салата от цвекло и морков, в компанията на чаша червено вино. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар