Признавам, влюбих се в това предястие. Идеята взех от Пепи, но си добавих и неща по мой вкус. Към крема сиренето, добавих заквасена сметана и кисело мляко, тъй като олекотява текстурата. Само с крема сирене разядката ми е малко суха и тежка. Пресният зелен лук и маслинките, придават още повече свежест. И така...
Продукти:
200 г пушена сьомга
250 г крема сирене
ок. 200 г заквасена сметана
3-4 с.л. кисело мляко
10-15 маслини каламата екстра
зелената част на 1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
сол на вкус
Крема сиренето се намачква добре с помощта на вилица. Прибавят се сметаната и киселото мляко и се разбърква добре до хомогенна смес. Чесънът се счуква в хаванче. Сьомгата се нарязва на парченца. Маслините се обезкостяват и също се нарязват на парченца. Всичко се смесва и се разбърква добре. Добре е да престои няколко часа в хладилника преди да се поднесе. Сервира се с препечен хляб.
Зарибих те и теб да го правиш, а :) Снощи го направих и аз пак, но вложих и нарязани маслини вътре. Това с олекотяването е добра идея, иначе у нас на хапки го раздавам :) че имам един младеж, който прекалява винаги с предястията и после пъшка :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно поднесено при теб, Радост!
С това предястие, ако няма кой да те спре, няма начин да не преядеш:)
ИзтриванеНаистина си е зарибяване:) Чудесно е!
ОтговорИзтриванеПрекрасна бих казала е зарибявката:)...При Пепи съм я пропуснала,но се радвам ,че твоята вариация я хванах навреме,радост!
ОтговорИзтриванеРадост,много ми харесва и твоята версия на този пастет,дала съм дума да опитам пушената сьомга така приготвена и дано най-после ми хареса.
ОтговорИзтриванеПоздрав с усмивка!