17 април 2015 г.

Сьомга с крема сирене и сметана

   Признавам, влюбих се в това предястие. Идеята взех от Пепи, но си добавих и неща по мой вкус. Към крема сиренето, добавих заквасена сметана и кисело мляко, тъй като олекотява текстурата. Само с крема сирене разядката ми е малко суха и тежка. Пресният зелен лук и маслинките, придават още повече свежест. И така...


Продукти:
200 г пушена сьомга
250 г крема сирене
ок. 200 г заквасена сметана
3-4 с.л. кисело мляко 
10-15 маслини каламата екстра
зелената част на 1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
сол на вкус

   
  Крема сиренето се намачква добре с помощта на вилица. Прибавят се сметаната и киселото мляко и се разбърква добре до хомогенна смес. Чесънът се счуква в хаванче.  Сьомгата се нарязва на парченца. Маслините се обезкостяват и също се нарязват на парченцаВсичко се смесва и се разбърква добре. Добре е да престои няколко часа в хладилника преди да се поднесе. Сервира се с препечен хляб. 


5 коментара:

  1. Зарибих те и теб да го правиш, а :) Снощи го направих и аз пак, но вложих и нарязани маслини вътре. Това с олекотяването е добра идея, иначе у нас на хапки го раздавам :) че имам един младеж, който прекалява винаги с предястията и после пъшка :)
    Много апетитно поднесено при теб, Радост!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С това предястие, ако няма кой да те спре, няма начин да не преядеш:)

      Изтриване
  2. Наистина си е зарибяване:) Чудесно е!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна бих казала е зарибявката:)...При Пепи съм я пропуснала,но се радвам ,че твоята вариация я хванах навреме,радост!

    ОтговорИзтриване
  4. Радост,много ми харесва и твоята версия на този пастет,дала съм дума да опитам пушената сьомга така приготвена и дано най-после ми хареса.
    Поздрав с усмивка!

    ОтговорИзтриване