Тъкмо когато реших, че сме приключили с яйцата и козунака от Великден, се оказах с цял козунак и реших да приготвя този десерт, с който да го оползотворя. Имайки предвид, че десерта ще се консумира и от деца, кремът доста се различава от оригиналния крем за тирамису. Не мога да се престраша да давам не децата сурови яйца и това е..... Липсва също така виното "Марсала", а количеството на кафето е намалено. Всичко това обаче изобщо не поречи на прекрасния вкус!
Продукти:
1 козунак
1 ч.ч. прясно мляко
2 ампули есенция ром
1 ч.л. нес кафе
1 ч.л. нескуик
какао за поръсване
За крема:
500 г. маскарпоне
5 с.л. пудра захар
100 мл течна сладкарска сметана

Ох,че вкуснооооооооо!
ОтговорИзтриванеПрелестен десерт,Радост!
Чудесен е, удоволствие за кафето:). Иначе за яйцата в крема и аз много се притеснявах, още повече както казваш ти за деца, но откакто открих рецептата със крем Зобайон, при която се варят, то вече си ги правя така. Чудесно уползотворение на козунака:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеСлед Великден видях подобна рецепта, която направи Лора от Бон Апети и много ми хареса идеята, като голям почитател на Тирамису, но вкъщи козунак не остава и не можах да опитам как ще се получи. Май ще трябва да омеся специално за целта и да опитам рецептата, изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много свежа идея. На следващият козунак ще го докарам до тирамису.
ОтговорИзтриванеУ нас козунаците никога не стигат до превъплъщения,затова ще се почерпя от твоя чуден следкиш,Радост,страхотна идея!
ОтговорИзтриване