5 април 2015 г.

Свински врат в соев сос и бяло вино

   Една много лесна и приятна вариация на пържоли от свински врат, мариновани в соев сос и бяло вино...


Продукти за 4 порции:

ок 600 г свински врат

Марината:
2-3 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер





   Чесънът се счуква в хаванче и се смесва с останалите продукти за маринатата. Пържолите се начукват и се овалват добре в нея. Прибират се в хладилника и се оставят да престоят поне няколко часа, а най-добре и цяла нощ. 
   Маринованият свински врат се нарежда в тавичка, долива се малко вода и чаша бяло вино или бира и се изпича във фурната на 200-220 градуса до готовност. 
  Поднасям ви ароматните пържолки с картофено пюре и салата от цвекло и морков, в компанията на чаша червено вино. Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар