24 октомври 2014 г.

Тиганици

   За утрини, когато на децата не им се ядат филии, а мама няма време за нещо специално, тиганиците са идеалното решение. 




Продукти:
2 яйца
1 к.ч.прясно мляко
1 ч.ч. вода
брашно
сирене
щипка бакпулвер
сол,олио за пържене

   Яйцата, прясното мляко и водата се разбиват добре. Прибавя се брашно, докато се получи смес с гъстота нещо средно между палачинково и кексово тесто. Добавя се щипка сол, щипка бакпулвер и натрошеното сирене. В оригиналната рецепта, която аз зная, няма бакпулвер, но аз предпочитам  да сложа малко, тъй като стават по-пухкави.
    Загребва се с лъжица от сместа и се пуска в малък дълбок съд със силно нагорещено олио. Пържи се от двете страни до златисто. Не отнема много време. Желателно е готовите тиганици да се отцедат от излишната мазнина върху салфетка или кухненска хартия. 
     Еднакво вкусни са и със сладко или мед и със сиренце:)

2 коментара:

  1. Чудни са, Радост, чудни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм,пухченца златисти,идеална закуска,Радост!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване