Разкошна и много ароматна чорбичка със заешко месо и кореноплодни предлагам днес.
Продукти:
ок. 300 г заешко месо
2 моркова
100 г пащърнак
100 г целина
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
3 картофа
сол
черен пипер
олио
1 дафинов лист
2-3 зрънца бахар
магданоз
Когато купя цял охладен заек, често отделям парче от предната част за супички. За тази чорбичка се получи с тегло 300-350 г. Месото се измива и се слага в студена вода да се вари, докато омекне. Добавят се и един дафинов лист и 2-3 зрънца бахар за още по-богат аромат. Когато заври, отгоре започва да се образува пяна, която се отстранява с решетъчна лъжица.
За месни супи много обичам да слагам месото от вечерта в слоукукъра. Получава се разкошен наситен бульон, част от който си отделям във фризера и ползвам за други рецепти.
В това време се подготвят подготвят зеленчуците. Всичко си обелва, измива и нарязва на кубченца. Свареното месо се изважда в чиния, а бульонът се прецежда през тензухче или фина цедка. На дъното на тенджерата се сипва малко олио и се слагат морковите да се задушат за кратко, докато се оцвети мазнината, след което се добавят последователно и лукът, чесънът, целината и пащърнакът. Задушават се за няколко минути и накрая се слагат и картофите. Всичко се разбърква, връща се бульонът и се долива вода. Охладеното месо се накъсва на парченца и се прибавя към супата. Подправя се със сол и черен пепер и се вари, докато зеленчуците омекнат напълно. При поднасяне се наръсва с накълцани на ситно магданоз и целина.
Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на чудесно домашно приготвено ястие! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар