13 май 2020 г.

Марудници на сач

   Не просто вкусни, а уникално вкусни се получиха тези пухкави марудници! Много повече ми харесват на сач. Специфичният вкус, който получават при този начин на приготвяне е наистина великолепен.




Продукти: 
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. вода
1/2 ч.л. сол
брашно
масло


   Содата се разбърква в киселото мляко и се изчаква да "кипне". Яйцата се разбиват добре, прибавят се  киселото мляко, водата, половин чаена лъжичка сол и отново се разбъркват. Малко по малко започва да се прибавя брашното, като непрекъснато се бърка с миксера. Трябва да се получи консистенция на гъста боза.

 Сачът се слага да се загрее много добре на котлона. Пуска се малко парченце масло и се разнася докато се намазни равномерно повърхността. Гребва от сместа, изсипва се по средата на сача и с обратната страна на черпака леко се доразстила. Когато се изпече от едната страна, се обръща. Готовите марудници могат да се намажат допълнително с малко масло, но за мен малко парченце на сача преди изпичането на всеки е напълно достатъчно и не стават  толкова тежки.
   Тези пухкави марудници са чудесни като със сладко, така и със сиренце. Добър апетит!



1 коментар: