20 януари 2018 г.

Гофрети с мед и канела

   Идеалната закуска за мързеливи неделни утрини, когато можем да си позволим да започнем деня без да бързаме за никъде и да се насладим на апетитна закуска с чаша ароматно кафе или топъл чай.



Продукти:
4 с.л. мед
50 г  масло
70 г захар
2 яйца
250 мл прясно мляко
260 г брашно
1/2 ч.л. канела
2 ванилии
2,5 ч.л. бакпулвер
сода на върха на чаена лъжичка
щипка сол




   Гофретинкът се включва да загрее. В това време маслото се затопля, колкото да се разтопи. Прибавят се захарта и медът, разбиват се, след което се добавят последователно яйцата, млякото и брашното. Най-накрая се слагат и подправките, бакпулверът и содата. Всичко се разбърква до гладка смес. С голяма лъжица или по-малък черпак се загребва от тестото, изсипва се във формичката на гофретника и се изпича. Гофретите се поднасят топли с още мед и чаша кафе или ароматен горски чай. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар