Сиренки с бакпулвер - прекрасна съботно-неделна закуска. Това е резултатът, когато на човек не му се става рано, а когато стане е толкова гладен, че не му се чака да втасва тесто с мая.
Продукти:
500 г брашно
1 яйце
300 мл кисело мляко
40 мл олио
1 ч.л. ленено семе
170 г сирене
чубрица
маково семе
1 ч.л. сол
1,5 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
малко разтопено масло
маково семе за поръсване
Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Содата се изсипва в киселото мляко, разбърква се и се изчаква няколко минути, докато се надигнат балончетата.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKx0Qrw9bopx0LeC9A8yx5ugFOSJ2iKEiaZXVzcD85ZzpIYyxagI5Pg-6RLekdztdroIcqYOF3XY2CRkZHe0cg889tP-vXwdh36Hh8KS8iJgTaqMvoaA03haJnKQ_cS5yLbuUi8DmCiv_G/s400/%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BA%25D0%25B81+2%25D0%2593.jpg)
От тестото се откъсват парченца, от които се оформят топчици. Големината им трябва да е приблизително такава, че да запълва формичката за мъфини до ок. 2/3. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с маково семе. Изпичат се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна. Това е - бързо, лесно и вкусно:)
Много харесвам такива бързи и лесни рецепти, чудесни са, за закуска, за хрупане по всяко време. Пролетното настроение е завладяло блога ти:) Поздрави!
ОтговорИзтриване